Gradski prostor za ansambl "Veselin Masleša"

Srna
Gradski prostor za ansambl "Veselin Masleša"

BANjALUKA - Ansambl narodnih igara i pjesama "Veselin Masleša" će, nakon višegodišnjeg podstanarstva, dobiti novi prostor za rad u Banjaluci.

Grad će, na osnovu odluke koju je usvojila gradska Skupština prošle sedmice, pod posebnim uslovima dati u zakup na dvije godine poslovni prostor od više od 200 metara kvadratnih, u prizemnom dijelu poslovnog prostora u Aleji Svetog Save. 

Načelnik Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje Maja Jovanović rekla je Srni da im se Ansambl "Veselin Masleša" u decembru obratio sa zahtjevom za dodjelu ovog prostora, budući da dugi niz godina koristi onaj u okviru Osnovne škole "Jovan Cvijić". 

Ona je navela da će odluka o dodjeli u zakup pod posebnim uslovima stupiti na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku" grada Banjaluka. 

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da ovo nije rješenje koje bi predstavljalo neki veliki novi objekat, ali je u svakom slučaju kvalitetnije u odnosu na sadašnje. 

On je istakao da će sada u prostoru datom pod posebnim uslovima Ansambl imati uslove za uspješniji rad. 

Ansambl narodnih igara i pjesama "Veselin Masleša", koji okuplja oko 400 članova, godinama bilježi najbolje rezultate u oblasti kulturno-umjetničkog amaterizma, prvorangirani je ansambl grada četiri godine zaredom, nosilac je Ordena Njegoša prvog reda i jedini je ansambl od republičkog značaja na osnovu kategorizacije kulturno-umjetničkih društava Republike Srpske.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana