Градски програм стипендија: Рок за пријаве ученика до краја седмице

Т. Б.
Градски програм стипендија: Рок за пријаве ученика до краја седмице

БАЊАЛУКА - Ученици средњих школа до краја ове седмице могу да конкуришу за једну од три врсте градских стипендија, док ће конкурс за студенте бити расписан у другој половини октобра.

Тако ће у оквиру градског програма стипендија, укупне вриједности око 1,6 милиона КМ, за  школску, односно академску 2021/2022. годину бити додијељене стипендије према социјалном статусу, за успјех у школи/факултету и за дефицитарна занимања. Ученичка стипендија на основу успјеха у школи и према социјалном статусу износи 80 КМ, а за дефицитарна занимања 160 КМ.

- За стипендије намијењене дефицитарним занимањима могу се пријавити ученици који се школују за сљедећа занимања: монтер суве градње-молер, фасадер и техничар моделар обуће - саопштили су из Градске управе.

Пријаве на конкурс трају до 1. октобра, а са неопходном документацијом потребно их је доставити Одјељењу за образовање, здравство, омладину и спорт, путем Пријемне канцеларије Градске управе.

- Што се тиче минуле школске године, све обавезе према ученицима стипендистима су у потпуности измирене након што су током прошлог мјесеца измирена девета и десета рата стипендија - напомињу из града.

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана