Gradski program stipendija: Rok za prijave učenika do kraja sedmice

T. B.
Gradski program stipendija: Rok za prijave učenika do kraja sedmice

BANjALUKA - Učenici srednjih škola do kraja ove sedmice mogu da konkurišu za jednu od tri vrste gradskih stipendija, dok će konkurs za studente biti raspisan u drugoj polovini oktobra.

Tako će u okviru gradskog programa stipendija, ukupne vrijednosti oko 1,6 miliona KM, za  školsku, odnosno akademsku 2021/2022. godinu biti dodijeljene stipendije prema socijalnom statusu, za uspjeh u školi/fakultetu i za deficitarna zanimanja. Učenička stipendija na osnovu uspjeha u školi i prema socijalnom statusu iznosi 80 KM, a za deficitarna zanimanja 160 KM.

- Za stipendije namijenjene deficitarnim zanimanjima mogu se prijaviti učenici koji se školuju za sljedeća zanimanja: monter suve gradnje-moler, fasader i tehničar modelar obuće - saopštili su iz Gradske uprave.

Prijave na konkurs traju do 1. oktobra, a sa neophodnom dokumentacijom potrebno ih je dostaviti Odjeljenju za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport, putem Prijemne kancelarije Gradske uprave.

- Što se tiče minule školske godine, sve obaveze prema učenicima stipendistima su u potpunosti izmirene nakon što su tokom prošlog mjeseca izmirena deveta i deseta rata stipendija - napominju iz grada.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana