"Градови који уче" посвећени иновацијама

Илијана Божић
"Градови који уче" посвећени иновацијама

БАЊАЛУКА - Градоначелник Игор Радојичић потписао је у Израелу споразум о приступању новом међународном пројекту "Градови који уче" (Леарнинг цитиес).

Радојичић је истакао да ће овај пројекат трајати годину, те да ће омогућити приступ искуствима градова партнера и размјену најбољих сазнања.

- УНЕСКО је већ покренуо мрежу градова у свијету "Леарнинг цитиес" која је посвећена цјеложивотном учењу, иновацијама, развоју стартап предузећа, додатним квалификацијама и преквалификацијама, као подстицај промјенама на тржишту и савременим технолошким промјенама, које траже да се људи стално образују, доквалификују и преквалификују - рекао је Радојичић.

На овај начин отворен је још један међународни пројекат у којем се афирмише град на савременим трендовима и савременим питањима. Споразум у Израелу, уз Радојичића, у недјељу су потписали и предсједник покрајине Фриули Венеција Ђулија, Масимо Федрига, предсједник Савеза општина Израела, те представници двију италијанских покрајина, неколико академских институција и града Модина из Израела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана