"Gradovi koji uče" posvećeni inovacijama

Ilijana Božić
"Gradovi koji uče" posvećeni inovacijama

BANjALUKA - Gradonačelnik Igor Radojičić potpisao je u Izraelu sporazum o pristupanju novom međunarodnom projektu "Gradovi koji uče" (Learning cities).

Radojičić je istakao da će ovaj projekat trajati godinu, te da će omogućiti pristup iskustvima gradova partnera i razmjenu najboljih saznanja.

- UNESKO je već pokrenuo mrežu gradova u svijetu "Learning cities" koja je posvećena cjeloživotnom učenju, inovacijama, razvoju startap preduzeća, dodatnim kvalifikacijama i prekvalifikacijama, kao podsticaj promjenama na tržištu i savremenim tehnološkim promjenama, koje traže da se ljudi stalno obrazuju, dokvalifikuju i prekvalifikuju - rekao je Radojičić.

Na ovaj način otvoren je još jedan međunarodni projekat u kojem se afirmiše grad na savremenim trendovima i savremenim pitanjima. Sporazum u Izraelu, uz Radojičića, u nedjelju su potpisali i predsjednik pokrajine Friuli Venecija Đulija, Masimo Fedriga, predsjednik Saveza opština Izraela, te predstavnici dviju italijanskih pokrajina, nekoliko akademskih institucija i grada Modina iz Izraela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana