Градоначелник позвао шефове одборничких клубова на састанак: Је ли потребнији мост у Доцу или у Чесми

Јелена Стојишић
Градоначелник позвао шефове одборничких клубова на састанак: Је ли потребнији мост у Доцу или у Чесми

БАЊАЛУКА - Градоначелник Драшко Станивуковић позвао је шефове свих одборничких клубова у Скупштини града да сутра дођу на састанак како би разговарали о приједлогу ребаланса буџета за ову годину, али и буџету за идућу годину.

Станивуковић је нагласио да жели да се избјегну финансијски проблеми и да Бањалука не смије да трпи и уђе у блокаду.

- Сви који имају потребу да искажу приједлоге у вези са буџетом за наредну годину могу то доставити кабинету градоначелника - казао је Станивуковић. Напоменуо је да су на вријеме започели све процедуре у вези са припремом и доношењем буџета за наредну годину, те да је за сва додатна појашњења одборницима на располагању и градски менаџер Бојан Кресојевић.

Шеф Клуба одборника СНСД-а Драгослав Топић казао је за “Глас Српске” да ће се одазвати позиву, иако сматра да је састанак непотребан и да је губљење времена док се не усвоји ребаланс буџета за ову годину.

- Нисмо још добили материјал и не знам о чему можемо разговарати. Очекујем да ће то бити још једна демагошка представа градоначелника за јавност, а при томе он још није ни исплатио накнаде здравственим радницима - казао је Топић.

Шеф Клуба одборника Уједињене Српске Невен Станић рекао је да ће доћи на састанак, јер је сарадња у интересу града и грађана.

- Што се тиче приједлога ребаланса буџета за ову и приједлога буџета за идућу годину, доставио сам своје и приједлоге које су ми грађани тражили да се уврсте у буџет - казао је Станић за “Глас Српске”.

Додао је да је приоритет мост у Доцу, који је градоначелник одмах по преузимању дужности прецртао са листе приоритета.

- Постоје уговори са извођачима и донаторима, гдје те ствари треба да се реализују. Сматрам да је мост у Доцу велики пројекат, који ће бити огледало града и на основу кога ће Бањалука бити и препознатљива. Друге ствари су основна школа и вртић на Паприковцу, те кружни ток код “Чајавца” како би се смањиле саобраћајне гужве - нагласио је Станић.

Шеф Клуба одборника ПДП-а Драган Милановић казао је да долази на састанак.

- Циљ је да се у буџет уврсти оно што је потреба грађана. Имаћемо још један састанак гдје ћемо дефинисати приоритете и ускладити их са могућностима. Скупштинска већина је инсистирала да се ради мост у Доцу. Наш став је да је мост у Чесми приоритет, јер су становници тог насеља одсјечени од остатка града. Мост у Доцу је капитални пројекат који неупоредиво више кошта. Наравно да је и он потребан, али то није приоритет. Мислим да се и буџету мора приступати рационално, а не са списком жеља - казао је Милановић.

Приједлози

У току је јавна расправа о нацрту буџета града за 2022. годину, који износи 159,35 милиона КМ.

- Примједбе, сугестије и приједлози могу се доставити на и-мејл адресу примједбеЖбањалука.рс.ба, као и поштом. О термину и локацији јавне расправе јавност ће бити информисана путем званичне странице града. Јавна расправа о нацрту буџета града за 2022. годину почела је 19. новембра, а документ је достављен и савјетима мјесних заједница - казали су из Градске управе.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана