Gradonačelnik pozvao šefove odborničkih klubova na sastanak: Je li potrebniji most u Docu ili u Česmi

Jelena Stojišić
Gradonačelnik pozvao šefove odborničkih klubova na sastanak: Je li potrebniji most u Docu ili u Česmi

BANjALUKA - Gradonačelnik Draško Stanivuković pozvao je šefove svih odborničkih klubova u Skupštini grada da sutra dođu na sastanak kako bi razgovarali o prijedlogu rebalansa budžeta za ovu godinu, ali i budžetu za iduću godinu.

Stanivuković je naglasio da želi da se izbjegnu finansijski problemi i da Banjaluka ne smije da trpi i uđe u blokadu.

- Svi koji imaju potrebu da iskažu prijedloge u vezi sa budžetom za narednu godinu mogu to dostaviti kabinetu gradonačelnika - kazao je Stanivuković. Napomenuo je da su na vrijeme započeli sve procedure u vezi sa pripremom i donošenjem budžeta za narednu godinu, te da je za sva dodatna pojašnjenja odbornicima na raspolaganju i gradski menadžer Bojan Kresojević.

Šef Kluba odbornika SNSD-a Dragoslav Topić kazao je za “Glas Srpske” da će se odazvati pozivu, iako smatra da je sastanak nepotreban i da je gubljenje vremena dok se ne usvoji rebalans budžeta za ovu godinu.

- Nismo još dobili materijal i ne znam o čemu možemo razgovarati. Očekujem da će to biti još jedna demagoška predstava gradonačelnika za javnost, a pri tome on još nije ni isplatio naknade zdravstvenim radnicima - kazao je Topić.

Šef Kluba odbornika Ujedinjene Srpske Neven Stanić rekao je da će doći na sastanak, jer je saradnja u interesu grada i građana.

- Što se tiče prijedloga rebalansa budžeta za ovu i prijedloga budžeta za iduću godinu, dostavio sam svoje i prijedloge koje su mi građani tražili da se uvrste u budžet - kazao je Stanić za “Glas Srpske”.

Dodao je da je prioritet most u Docu, koji je gradonačelnik odmah po preuzimanju dužnosti precrtao sa liste prioriteta.

- Postoje ugovori sa izvođačima i donatorima, gdje te stvari treba da se realizuju. Smatram da je most u Docu veliki projekat, koji će biti ogledalo grada i na osnovu koga će Banjaluka biti i prepoznatljiva. Druge stvari su osnovna škola i vrtić na Paprikovcu, te kružni tok kod “Čajavca” kako bi se smanjile saobraćajne gužve - naglasio je Stanić.

Šef Kluba odbornika PDP-a Dragan Milanović kazao je da dolazi na sastanak.

- Cilj je da se u budžet uvrsti ono što je potreba građana. Imaćemo još jedan sastanak gdje ćemo definisati prioritete i uskladiti ih sa mogućnostima. Skupštinska većina je insistirala da se radi most u Docu. Naš stav je da je most u Česmi prioritet, jer su stanovnici tog naselja odsječeni od ostatka grada. Most u Docu je kapitalni projekat koji neuporedivo više košta. Naravno da je i on potreban, ali to nije prioritet. Mislim da se i budžetu mora pristupati racionalno, a ne sa spiskom želja - kazao je Milanović.

Prijedlozi

U toku je javna rasprava o nacrtu budžeta grada za 2022. godinu, koji iznosi 159,35 miliona KM.

- Primjedbe, sugestije i prijedlozi mogu se dostaviti na i-mejl adresu primjedbeŽbanjaluka.rs.ba, kao i poštom. O terminu i lokaciji javne rasprave javnost će biti informisana putem zvanične stranice grada. Javna rasprava o nacrtu budžeta grada za 2022. godinu počela je 19. novembra, a dokument je dostavljen i savjetima mjesnih zajednica - kazali su iz Gradske uprave.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana