Градоначелник о хотелу Палас: "Конгресна сала биће три пута већа од Банског двора"

Милош Васиљевић
Градоначелник о хотелу Палас: "Конгресна сала биће три пута већа од Банског двора"

Бањалука - На данашњој сједници Скупштине Града Бањалука преовладавала су инфраструктурна и комунална питања, а било је ријечи и о будућем хотелу Палас.

Одборник покрета "Бањалука зове" Саша Лазић, између осталог, питао је шта је са локалом у близини Бањ брда те будућој структури хотела Палас.

На питање о хотелу Палас одговорио је градоначелник Драшко Станивуковић који је нагласио да ће бити највећи објекат у Републици Српској.

- Као што је и познато, цијена рушења је три милиона, а изградње 150 милиона марака. Радови крећу до средине априла и када почну неће стати до краја - рекао је Станивукуковић.

Према његовим ријечима, конгресна дворана биће три пута већа од Банског двора, што ће дати нову димензију цјелокупном граду.

- Хотел Палас ће имати на 11. спрату велнес и спа, а биће хотел са пет звијездица - рекао је Станивуковић.

Шеф клуба одборника ПДП- а Драган Милановић рекао је да одборници немају прилику на скупштинском засједању дисковати о важним темама као што су субвенције, јер је скупштинска већина то скинула са дневног реда.

- Ова пракса скидања тачака са дневног реда постала је деструктивна. Једноставно, онемогућавате нас да радимо - рекао је Милановић.

Предсједник Скупштине града Љубо Нинковић казао је да комисије јутрос нису подржала тачке које се тичу Европске куће и субвенција јавног превоза.

- Ове двије тачке неће се наћи на дневном реду - рекао је Нинковић. Одборник ПДП-а Милко Грмуша дотакао се и теме Европске куће.

- Мали је број градова који имају европску кућу, а нису главни градови то је такво једно препознавање Бањалуке и поштовање од стране Европске уније. Какву сад Скупштина поруку шаље - запитао се Грмуша.

Градоначелник Станивуковић рекао је да не може вјеровати да није прошла одлука о бесплатном и повољном јавном превозу. - Шта сада вриједи студија, ако субвенције неће бити подржане - казао је Станивуковић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана