Gradonačelnik o hotelu Palas: "Kongresna sala biće tri puta veća od Banskog dvora"

Miloš Vasiljević
Gradonačelnik o hotelu Palas: "Kongresna sala biće tri puta veća od Banskog dvora"

Banjaluka - Na današnjoj sjednici Skupštine Grada Banjaluka preovladavala su infrastrukturna i komunalna pitanja, a bilo je riječi i o budućem hotelu Palas.

Odbornik pokreta "Banjaluka zove" Saša Lazić, između ostalog, pitao je šta je sa lokalom u blizini Banj brda te budućoj strukturi hotela Palas.

Na pitanje o hotelu Palas odgovorio je gradonačelnik Draško Stanivuković koji je naglasio da će biti najveći objekat u Republici Srpskoj.

- Kao što je i poznato, cijena rušenja je tri miliona, a izgradnje 150 miliona maraka. Radovi kreću do sredine aprila i kada počnu neće stati do kraja - rekao je Stanivukuković.

Prema njegovim riječima, kongresna dvorana biće tri puta veća od Banskog dvora, što će dati novu dimenziju cjelokupnom gradu.

- Hotel Palas će imati na 11. spratu velnes i spa, a biće hotel sa pet zvijezdica - rekao je Stanivuković.

Šef kluba odbornika PDP- a Dragan Milanović rekao je da odbornici nemaju priliku na skupštinskom zasjedanju diskovati o važnim temama kao što su subvencije, jer je skupštinska većina to skinula sa dnevnog reda.

- Ova praksa skidanja tačaka sa dnevnog reda postala je destruktivna. Jednostavno, onemogućavate nas da radimo - rekao je Milanović.

Predsjednik Skupštine grada Ljubo Ninković kazao je da komisije jutros nisu podržala tačke koje se tiču Evropske kuće i subvencija javnog prevoza.

- Ove dvije tačke neće se naći na dnevnom redu - rekao je Ninković. Odbornik PDP-a Milko Grmuša dotakao se i teme Evropske kuće.

- Mali je broj gradova koji imaju evropsku kuću, a nisu glavni gradovi to je takvo jedno prepoznavanje Banjaluke i poštovanje od strane Evropske unije. Kakvu sad Skupština poruku šalje - zapitao se Grmuša.

Gradonačelnik Stanivuković rekao je da ne može vjerovati da nije prošla odluka o besplatnom i povoljnom javnom prevozu. - Šta sada vrijedi studija, ako subvencije neće biti podržane - kazao je Stanivuković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana