Град тражи идејно рјешење за видиковац на Бањ брду

Т. Б.
Град тражи идејно рјешење за видиковац на Бањ брду

БАЊАЛУКА - У жељи да буде добијено квалитетно и функционално рјешење видиковца, као позиције за панорамско посматрање града и као атрактивне туристичке тачке на мапи града, град је позвао заинтересоване да предложе идејно архитектонско-урбанистичко рјешење видиковца на Бањ брду.

Конкурс за видиковац отворен је до 17. новембра, а за најбоље идејно рјешење предвиђена је и новчана награда у износу од 6.000 КМ.

- Ауторима конкурса даје се прилика да креативним и домишљатим рјешењем осмисле приједлог видиковца уз споменик на Бањ брду, и то на начин да својом величином и дизајном омогући грађанима, туристима и посјетиоцима да доживе задивљујући поглед на Бањалуку - кажу из Градске управе.

Како је наведено у конкурсу, примарна функција видиковца је да омогући панорамско сагледавање града и јединствен доживљај са Бањ брда. Поред архитектонског рјешења објекта видиковца, од учесника конкурса се очекује да предложе партерно уређење непосредног окружења те да архитектонско-урбанистичко рјешење има у обзиру постојећи телескоп и предвиди нову локацију. Конкурс је организован дигитално.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана