Grad traži idejno rješenje za vidikovac na Banj brdu

T. B.
Grad traži idejno rješenje za vidikovac na Banj brdu

BANjALUKA - U želji da bude dobijeno kvalitetno i funkcionalno rješenje vidikovca, kao pozicije za panoramsko posmatranje grada i kao atraktivne turističke tačke na mapi grada, grad je pozvao zainteresovane da predlože idejno arhitektonsko-urbanističko rješenje vidikovca na Banj brdu.

Konkurs za vidikovac otvoren je do 17. novembra, a za najbolje idejno rješenje predviđena je i novčana nagrada u iznosu od 6.000 KM.

- Autorima konkursa daje se prilika da kreativnim i domišljatim rješenjem osmisle prijedlog vidikovca uz spomenik na Banj brdu, i to na način da svojom veličinom i dizajnom omogući građanima, turistima i posjetiocima da dožive zadivljujući pogled na Banjaluku - kažu iz Gradske uprave.

Kako je navedeno u konkursu, primarna funkcija vidikovca je da omogući panoramsko sagledavanje grada i jedinstven doživljaj sa Banj brda. Pored arhitektonskog rješenja objekta vidikovca, od učesnika konkursa se očekuje da predlože parterno uređenje neposrednog okruženja te da arhitektonsko-urbanističko rješenje ima u obziru postojeći teleskop i predvidi novu lokaciju. Konkurs je organizovan digitalno.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana