Град пренио права својине над земљиштем у Рамићима на борачке категорије

Срна
Foto: гс

БАЊАЛУКА- Град Бањалука пренио је право својине над земљиштем на којем су изграђене куће и стамбене зграде на борачке категорије у бањалучком насељу Рамићи, саопштено је из Градске организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила.

Да би се проблем борачких категорија, стар више од 19 година коначно ријешио, потребно је, како се наводи, да се изврши легализација четири стамбене зграде изграђене на земљишту на којем је била уписана законска хипотека, етажирање објеката, те пренос права својине на кориснике.

У овој организацији указали да више нема законских препрека да се ријеши проблем четири зграде у којима је 48 станова, већ је сада све на вољи градских власти.

Градска организација наводи да је овај проблем пред коначним рјешавањем захваљујући упорности ове организације, разумијевању и труду директора Пореске управе Републике Српске, Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове и града Бањалука.

На истом земљишту у Рамићима налази се 12 кућа које су породице погинулих изградиле властитим средствима, те четири зграде по 12 станова.

Градска организација породица погинулих апелује да све политичке партије у Републици Српској не запошљавају подобне већ способне и стручне раднике, наводећи да је ово очигледан примјер да се многи проблеми могу лако ријешити са савјесним и стручним радницима

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана