Grad prenio prava svojine nad zemljištem u Ramićima na boračke kategorije

Srna
Foto: gs

BANjALUKA- Grad Banjaluka prenio je pravo svojine nad zemljištem na kojem su izgrađene kuće i stambene zgrade na boračke kategorije u banjalučkom naselju Ramići, saopšteno je iz Gradske organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila.

Da bi se problem boračkih kategorija, star više od 19 godina konačno riješio, potrebno je, kako se navodi, da se izvrši legalizacija četiri stambene zgrade izgrađene na zemljištu na kojem je bila upisana zakonska hipoteka, etažiranje objekata, te prenos prava svojine na korisnike.

U ovoj organizaciji ukazali da više nema zakonskih prepreka da se riješi problem četiri zgrade u kojima je 48 stanova, već je sada sve na volji gradskih vlasti.

Gradska organizacija navodi da je ovaj problem pred konačnim rješavanjem zahvaljujući upornosti ove organizacije, razumijevanju i trudu direktora Poreske uprave Republike Srpske, Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove i grada Banjaluka.

Na istom zemljištu u Ramićima nalazi se 12 kuća koje su porodice poginulih izgradile vlastitim sredstvima, te četiri zgrade po 12 stanova.

Gradska organizacija porodica poginulih apeluje da sve političke partije u Republici Srpskoj ne zapošljavaju podobne već sposobne i stručne radnike, navodeći da je ovo očigledan primjer da se mnogi problemi mogu lako riješiti sa savjesnim i stručnim radnicima

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana