Град облаче у празнично рухо

Илијана Божић; Александар Стојановић
Град облаче у празнично рухо

БАЊАЛУКА - Сунчан дан и неуобичајено топло вријеме јуче су измамили бројне становнике на улице града, а празнична атмосфера започела је постављањем новогодишњег накита.

Пролазници су са одушевљењем посматрали како град поприма празнични изглед, док се у баштама локалних кафића тражило мјесто више. До краја новембра град би требало да буде окићен како би за новогодишње и божићне празнике засијао у пуном сјају.

Сунчано вријеме и температура од 18 степени Целзијуса највише је обрадовала угоститеље који су са задовољством износили столове и столице у баште.

- Искористили смо лијеп дан да поставимо башту која је од јутра буквално пуна. Наравно да се увијек обрадујемо сунчаним данима, јер је због посјете и зарада већа. Надамо се да ће нас вријеме послужити бар још неколико дана - рекао је пословођа кафића Срђан Џајић.

Бањалучанин Игор Максимовић казао је да је лијепо вријеме искористио да са дјецом посјети парк “Младен Стојановић”, а да су се малишани обрадовали новогодишњем украшавању града.

- На путу према парку примијетили смо да су постављени украси и највише су се обрадовали клинци. Иако вријеме није у новогодишњем и зимском духу, лијепо је видјети да су на вријеме кренули да постављају расвјету - рекао је Максимовић.

Начелник Одјељења за комуналне послове Петар Билчар истакао је да су постављени свијетлећи украси дуж средишње градске улице Краља Петра Првог Карађорђевића, те на Тргу Крајине и у парку “Петар Кочић”.

- Набављен је нови накит, који ће бити постављен на различитим локацијама у граду. На шеталишту у популарном “Паркићу”, према Народном позоришту РС, биће постављене украсне кугле, док ће на небодеру у улици Веселина Маслеше засијати велика свијетлећа слова са поруком “Срећна Нова година”. И ове године, Господску улицу красиће звјездано небо са хиљадама лампица - казао је Билчар.
 

Селфи тачка

Петар Билчар је нагласио да ће у Парку “Петар Кочић” бити постављена селфи тачка, односно велика инсталација и свијетлећа декорација, која ће представљати кулису за фотографисање, што је новина.

- На Тргу Крајине ће бити постављена велика јелка, а већ 7. децембра, на главном градском тргу имаћемо нови туристички садржај, “Зимску варош”. Ту ће бити понуђен богат туристички садржај, са познатим угоститељским брендовима и пригодним зимским садржајима, укључујући клизалиште за најмлађе и цјелодневни културно-умјетнички програм - рекао је Билчар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана