Grad oblače u praznično ruho

Ilijana Božić; Aleksandar Stojanović
Grad oblače u praznično ruho

BANjALUKA - Sunčan dan i neuobičajeno toplo vrijeme juče su izmamili brojne stanovnike na ulice grada, a praznična atmosfera započela je postavljanjem novogodišnjeg nakita.

Prolaznici su sa oduševljenjem posmatrali kako grad poprima praznični izgled, dok se u baštama lokalnih kafića tražilo mjesto više. Do kraja novembra grad bi trebalo da bude okićen kako bi za novogodišnje i božićne praznike zasijao u punom sjaju.

Sunčano vrijeme i temperatura od 18 stepeni Celzijusa najviše je obradovala ugostitelje koji su sa zadovoljstvom iznosili stolove i stolice u bašte.

- Iskoristili smo lijep dan da postavimo baštu koja je od jutra bukvalno puna. Naravno da se uvijek obradujemo sunčanim danima, jer je zbog posjete i zarada veća. Nadamo se da će nas vrijeme poslužiti bar još nekoliko dana - rekao je poslovođa kafića Srđan Džajić.

Banjalučanin Igor Maksimović kazao je da je lijepo vrijeme iskoristio da sa djecom posjeti park “Mladen Stojanović”, a da su se mališani obradovali novogodišnjem ukrašavanju grada.

- Na putu prema parku primijetili smo da su postavljeni ukrasi i najviše su se obradovali klinci. Iako vrijeme nije u novogodišnjem i zimskom duhu, lijepo je vidjeti da su na vrijeme krenuli da postavljaju rasvjetu - rekao je Maksimović.

Načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar istakao je da su postavljeni svijetleći ukrasi duž središnje gradske ulice Kralja Petra Prvog Karađorđevića, te na Trgu Krajine i u parku “Petar Kočić”.

- Nabavljen je novi nakit, koji će biti postavljen na različitim lokacijama u gradu. Na šetalištu u popularnom “Parkiću”, prema Narodnom pozorištu RS, biće postavljene ukrasne kugle, dok će na neboderu u ulici Veselina Masleše zasijati velika svijetleća slova sa porukom “Srećna Nova godina”. I ove godine, Gospodsku ulicu krasiće zvjezdano nebo sa hiljadama lampica - kazao je Bilčar.
 

Selfi tačka

Petar Bilčar je naglasio da će u Parku “Petar Kočić” biti postavljena selfi tačka, odnosno velika instalacija i svijetleća dekoracija, koja će predstavljati kulisu za fotografisanje, što je novina.

- Na Trgu Krajine će biti postavljena velika jelka, a već 7. decembra, na glavnom gradskom trgu imaćemo novi turistički sadržaj, “Zimsku varoš”. Tu će biti ponuđen bogat turistički sadržaj, sa poznatim ugostiteljskim brendovima i prigodnim zimskim sadržajima, uključujući klizalište za najmlađe i cjelodnevni kulturno-umjetnički program - rekao je Bilčar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana