Град још плаћа дугове старе Топлане за мазут

Александар Стојановић
Град још плаћа дугове старе Топлане за мазут

Бањалука - Стара "Топлана" је за десет година изгубила 120 милиона КМ по више основа и како се народски каже, то је била рупа без дна јер Градска управа још плаћа старе дугове за мазут а само у овој години по основу тог дуга издвојено 4,5 милиона КМ

Изјавио је то данас медијима замјеник градоначелника Срђан Амиџић током засједања Скупштине града на којем се нашао извјештај о раду "Еко топлана".

- Коначно имамо предузеће које на вријеме испоручује топлотну енергију, а да Град или Влада Републике Српске нису дали ниједну марку за њено  пословање. То су "Еко-топлане". Компанија која је преузела гријање почетком прошле године у протеклој сезони остварило је добит од милион КМ – каѕао је Амиџић.

Пред одборницима се нашао и извјештај о реализацији Стратегије развоја града за прошлу, те Акциони план пројеката за ову годину. У прошлој години планирано је да се покрене 144 пројекта, од чега се са реализацијом кренуло у њих 132.

- Оно што је посебно важно је да ова Стратегија која је усвојена крајем прошле године, прати буџет и због тога је она реална. У Акционом плану за ову годину имамо више од 40 нових инвестиција и пројеката – рекао је предсједник Скупштине Зоран Талић.

Опозициони одборници истакли су да Стратегија развоја као документ није лоша, међутим упутили су замјерке на спровођење самог документа.

- Потребно је прво ријешити елементарна питања попут воде и путева, а тек онда китити град. Подржаћемо све што је добро, али не слажемо се са оваквим начином рада, јер још има грађана на свега неколико километара од центра који немају пут или воду – рекао је самостални одборник Саша Лазић.

Љетна пауза

Одборници градског парламента неће засједати до септембра.

- Скупштина је у току ове године разматрала више од 250 тачака, од чега је 67 потпуно реализовано. Градска управа је наметнула један добар темпо, али је скупштина на прави начин испратила тај темпо и подржала рад Градске управе – рекао је предсједник Скупштине Зоран Талић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана