Grad još plaća dugove stare Toplane za mazut

Aleksandar Stojanović
Grad još plaća dugove stare Toplane za mazut

Banjaluka - Stara "Toplana" je za deset godina izgubila 120 miliona KM po više osnova i kako se narodski kaže, to je bila rupa bez dna jer Gradska uprava još plaća stare dugove za mazut a samo u ovoj godini po osnovu tog duga izdvojeno 4,5 miliona KM

Izjavio je to danas medijima zamjenik gradonačelnika Srđan Amidžić tokom zasjedanja Skupštine grada na kojem se našao izvještaj o radu "Eko toplana".

- Konačno imamo preduzeće koje na vrijeme isporučuje toplotnu energiju, a da Grad ili Vlada Republike Srpske nisu dali nijednu marku za njeno  poslovanje. To su "Eko-toplane". Kompanija koja je preuzela grijanje početkom prošle godine u protekloj sezoni ostvarilo je dobit od milion KM – kaѕao je Amidžić.

Pred odbornicima se našao i izvještaj o realizaciji Strategije razvoja grada za prošlu, te Akcioni plan projekata za ovu godinu. U prošloj godini planirano je da se pokrene 144 projekta, od čega se sa realizacijom krenulo u njih 132.

- Ono što je posebno važno je da ova Strategija koja je usvojena krajem prošle godine, prati budžet i zbog toga je ona realna. U Akcionom planu za ovu godinu imamo više od 40 novih investicija i projekata – rekao je predsjednik Skupštine Zoran Talić.

Opozicioni odbornici istakli su da Strategija razvoja kao dokument nije loša, međutim uputili su zamjerke na sprovođenje samog dokumenta.

- Potrebno je prvo riješiti elementarna pitanja poput vode i puteva, a tek onda kititi grad. Podržaćemo sve što je dobro, ali ne slažemo se sa ovakvim načinom rada, jer još ima građana na svega nekoliko kilometara od centra koji nemaju put ili vodu – rekao je samostalni odbornik Saša Lazić.

Ljetna pauza

Odbornici gradskog parlamenta neće zasjedati do septembra.

- Skupština je u toku ove godine razmatrala više od 250 tačaka, od čega je 67 potpuno realizovano. Gradska uprava je nametnula jedan dobar tempo, ali je skupština na pravi način ispratila taj tempo i podržala rad Gradske uprave – rekao je predsjednik Skupštine Zoran Talić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana