Град ће прикупљати документацију умјесто предузетника

А. Т.
Град ће прикупљати документацију умјесто предузетника

БАЊАЛУКА - У циљу да се предузетницима олакша регистрација, градско Одјељење за привреду ће убудуће умјесто њих прибављати одређена документа код Министарства унутрашњих послова (МУП) Републике Српске, потребна за ову процедуру.

Ово је омогућено споразумом између града и МУП-а Републике Српске, а којим се уређује начин електронске размјене података путем веб-сервиса у циљу реализације пројекта “Е-регистрација пословних субјеката”.

- Убудуће физичка лица која подносе захтјев за регистрацију самосталног предузетника, уз захтјев неће морати достављати увјерење да им није изречена мјера забране обављања дјелатности коју региструју, као ни увјерење да немају неплаћених новчаних казни, трошкова принудне наплате и трошкова поступка за учињени прекршај из области економског и финансијског пословања, него ће то за њих службеним путем затражити Одјељење за привреду - појаснили су из Градске управе.

За ова увјерења, будући предузетници од сада, по овом новом систему, неће имати ни трошкова што је, такође, олакшица за њих.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана