Grad će prikupljati dokumentaciju umjesto preduzetnika

A. T.
Grad će prikupljati dokumentaciju umjesto preduzetnika

BANjALUKA - U cilju da se preduzetnicima olakša registracija, gradsko Odjeljenje za privredu će ubuduće umjesto njih pribavljati određena dokumenta kod Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske, potrebna za ovu proceduru.

Ovo je omogućeno sporazumom između grada i MUP-a Republike Srpske, a kojim se uređuje način elektronske razmjene podataka putem veb-servisa u cilju realizacije projekta “E-registracija poslovnih subjekata”.

- Ubuduće fizička lica koja podnose zahtjev za registraciju samostalnog preduzetnika, uz zahtjev neće morati dostavljati uvjerenje da im nije izrečena mjera zabrane obavljanja djelatnosti koju registruju, kao ni uvjerenje da nemaju neplaćenih novčanih kazni, troškova prinudne naplate i troškova postupka za učinjeni prekršaj iz oblasti ekonomskog i finansijskog poslovanja, nego će to za njih službenim putem zatražiti Odjeljenje za privredu - pojasnili su iz Gradske uprave.

Za ova uvjerenja, budući preduzetnici od sada, po ovom novom sistemu, neće imati ni troškova što je, takođe, olakšica za njih.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana