Град Бањалука: Лажна прича о наводном потпуном затварању града

ГС
Град Бањалука: Лажна прича о наводном потпуном затварању града

БАЊАЛУКА - Град Бањалука апеловао је данас на грађане да не насједају на лажне, узбуњујуће поруке о наводном "потпуном затварању Бањалуке", због епидемије корона вируса.

- Наведена порука, која од јуче послијеподне кружи друштвеним мрежама, је најобичнија измишљотина која нема утемељење у плановима и активностима Штаба за ванредне ситуације - наведено је у саопштењу Града.

Напомињу да ови тешки дани, у којем се сви заједно суочавамо за великим изазовима, нису вријеме за смишљање несланих шала и неосновано ширење панике.

- Упозоравамо да креирање оваквих, лажних порука представља најгрубље кршење важеће Одлуке о забрани изазивања панике за вријеме ванредне ситуације, те позивамо надлежне институције да истраже ко стоји иза ових порука, а грађане још једном подсјећамо да су републичке и градске институције једини званични канал који пружа тачне и вјеродостојне информације о изазовима којим се суочавамо усљед актуелне епидемиолошке ситуације - наведено је у саопштењу.

Истовремено, грађане подсјећају да Град Бањалука, од отварања актуелне кризе, јавност правовремено обавјештава о апсолутно свим релевантним информацијама, везаним за епидемиолошку ситуацију на подручју Града, те, у складу с тим, на грађане још једном апелују да не насједају на злонамјерне и опасне лажи, попут наведених.

Матични уред
Матични уред
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана