Grad Banjaluka: Lažna priča o navodnom potpunom zatvaranju grada

GS
Grad Banjaluka: Lažna priča o navodnom potpunom zatvaranju grada

BANjALUKA - Grad Banjaluka apelovao je danas na građane da ne nasjedaju na lažne, uzbunjujuće poruke o navodnom "potpunom zatvaranju Banjaluke", zbog epidemije korona virusa.

- Navedena poruka, koja od juče poslijepodne kruži društvenim mrežama, je najobičnija izmišljotina koja nema utemeljenje u planovima i aktivnostima Štaba za vanredne situacije - navedeno je u saopštenju Grada.

Napominju da ovi teški dani, u kojem se svi zajedno suočavamo za velikim izazovima, nisu vrijeme za smišljanje neslanih šala i neosnovano širenje panike.

- Upozoravamo da kreiranje ovakvih, lažnih poruka predstavlja najgrublje kršenje važeće Odluke o zabrani izazivanja panike za vrijeme vanredne situacije, te pozivamo nadležne institucije da istraže ko stoji iza ovih poruka, a građane još jednom podsjećamo da su republičke i gradske institucije jedini zvanični kanal koji pruža tačne i vjerodostojne informacije o izazovima kojim se suočavamo usljed aktuelne epidemiološke situacije - navedeno je u saopštenju.

Istovremeno, građane podsjećaju da Grad Banjaluka, od otvaranja aktuelne krize, javnost pravovremeno obavještava o apsolutno svim relevantnim informacijama, vezanim za epidemiološku situaciju na području Grada, te, u skladu s tim, na građane još jednom apeluju da ne nasjedaju na zlonamjerne i opasne laži, poput navedenih.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana