Град Бања Лука почиње са подјелом уџбеника у другим општина Републике Српске

ГС
Град Бања Лука почиње са подјелом уџбеника у другим општина Републике Српске

БАЊАЛУКА- Представници Града Бање Луке, од сутра, тачније сриједе 17. августа, започињу транспорт уџбеника за ученике основних школа од петог до деветог разреда широм Републике Српске.

Наиме, како је и раније најављено, кориштене уџбенике из бањалучких школа добиће ученици основних школа од петог до деветог разреда у сљедећим локалним заједницама: Језеро, Шипово, Котор Варош, Модрича,  Шамац, Теслић, Оштра Лука, Крупа на Уни, Угљевик, Лопаре, Челинац, Кнежево и Нови Град.

Са десет локалних заједница, представници Града су успјели да институционално са начелницима договоре и организују подјелу уџбеника, док са три локалне заједнице Челнац, Кнежево и Нови Град нису успјели да подјелу реализу на овај начин, него је дата могућност родитељима да се директно јаве Градској управи и на тај начин добију уџбенике

Распоред расподјеле уџбеника:

СРИЈЕДА, 17. август: 10.00 часова – Језеро, 11.30 часова – Шипово и 14.30 часова – Кнежево;

ЧЕТВРТАК, 18. август: 11.00 часова – Челинац, 12.30 часова – Котор Варош, 14.30 часова – Теслић.

ПЕТАК, 19. август: 11.00 часова – Нови Град, 11.00 часова – Модрича, 12.00 часова – Шамац, 13.00 часова – Крупа на Уни и 14.00 часова – Оштра Лука;

ПОНЕДЈЕЉАК, 22. август: Лопаре и Угљевик.

Подсјећамо, прошле године Бања Лука била први град у Републици Српској, који је покренуо набавку уџбеника, након чега је примјер нашег града слиједило још шест локалних заједница, које су се одлучили на ову мјеру, а то су Рибник, Мркоњић Град, Прњавор, Костајница, Козарска Дубица и Бијељина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана