Grad Banja Luka počinje sa podjelom udžbenika u drugim opština Republike Srpske

GS
Grad Banja Luka počinje sa podjelom udžbenika u drugim opština Republike Srpske

BANjALUKA- Predstavnici Grada Banje Luke, od sutra, tačnije srijede 17. avgusta, započinju transport udžbenika za učenike osnovnih škola od petog do devetog razreda širom Republike Srpske.

Naime, kako je i ranije najavljeno, korištene udžbenike iz banjalučkih škola dobiće učenici osnovnih škola od petog do devetog razreda u sljedećim lokalnim zajednicama: Jezero, Šipovo, Kotor Varoš, Modriča,  Šamac, Teslić, Oštra Luka, Krupa na Uni, Ugljevik, Lopare, Čelinac, Kneževo i Novi Grad.

Sa deset lokalnih zajednica, predstavnici Grada su uspjeli da institucionalno sa načelnicima dogovore i organizuju podjelu udžbenika, dok sa tri lokalne zajednice Čelnac, Kneževo i Novi Grad nisu uspjeli da podjelu realizu na ovaj način, nego je data mogućnost roditeljima da se direktno jave Gradskoj upravi i na taj način dobiju udžbenike

Raspored raspodjele udžbenika:

SRIJEDA, 17. avgust: 10.00 časova – Jezero, 11.30 časova – Šipovo i 14.30 časova – Kneževo;

ČETVRTAK, 18. avgust: 11.00 časova – Čelinac, 12.30 časova – Kotor Varoš, 14.30 časova – Teslić.

PETAK, 19. avgust: 11.00 časova – Novi Grad, 11.00 časova – Modriča, 12.00 časova – Šamac, 13.00 časova – Krupa na Uni i 14.00 časova – Oštra Luka;

PONEDJELjAK, 22. avgust: Lopare i Ugljevik.

Podsjećamo, prošle godine Banja Luka bila prvi grad u Republici Srpskoj, koji je pokrenuo nabavku udžbenika, nakon čega je primjer našeg grada slijedilo još šest lokalnih zajednica, koje su se odlučili na ovu mjeru, a to su Ribnik, Mrkonjić Grad, Prnjavor, Kostajnica, Kozarska Dubica i Bijeljina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana