ГО СНСД-а: Нећемо учествовати у Станивуковићевим играма

Срна
ГО СНСД-а: Нећемо учествовати у Станивуковићевим играма

БАЊАЛУКА - Градски одбор (ГО) СНСД-а Бањалука саопштио је данас да неће учествовати у играма градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића који је обуставио јавни превоз у овом граду и сада тражи кривца.

-Договорено је јуче да нам достави рјешење у којем ће минимум наредна три мјесеца Град Бањалука субвенционисати јавни превоз и да се о том питању сазове ванредна сједница Скупштине града, али то се није десило - саопштено је из ГО СНСД-а Бањалука.

У саопштењу се наводи да многи грађани Бањалуке сутра неће моћи да оду на посао само зато што градоначелник није способан да се бави својим послом.

-Од обећања о бесплатном превозу Станивуковић је дошао до тога да превоза неће ни бити. Ситуација која, нажалост, најбоље описује тренутног градоначелника Бањалуке. Градска управа по закону је дужна да обезбиједи функционисање јавног превоза - истиче се у саопштењу.

Превозници који обављају градски и приградски превоз на подручју Бањалуке од сутра неће обављати ову дјелатност, јер није утврђен нови цјеновник карата, нити постигнут договор о надокнади разлике у цијени, потврдио је директор "Аутопревоза" Бањалука Дејан Мијић.

На јучерашњем засједању Скупштине града накнадно је додат нови цјеновник карата у јавном превозу, али је након вишесатне дискусије одлучено да ово питање буде повучено са дневног реда и да се разматра на ванредној сједници наредне седмице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана