GO SNSD-a: Nećemo učestvovati u Stanivukovićevim igrama

Srna
GO SNSD-a: Nećemo učestvovati u Stanivukovićevim igrama

BANjALUKA - Gradski odbor (GO) SNSD-a Banjaluka saopštio je danas da neće učestvovati u igrama gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića koji je obustavio javni prevoz u ovom gradu i sada traži krivca.

-Dogovoreno je juče da nam dostavi rješenje u kojem će minimum naredna tri mjeseca Grad Banjaluka subvencionisati javni prevoz i da se o tom pitanju sazove vanredna sjednica Skupštine grada, ali to se nije desilo - saopšteno je iz GO SNSD-a Banjaluka.

U saopštenju se navodi da mnogi građani Banjaluke sutra neće moći da odu na posao samo zato što gradonačelnik nije sposoban da se bavi svojim poslom.

-Od obećanja o besplatnom prevozu Stanivuković je došao do toga da prevoza neće ni biti. Situacija koja, nažalost, najbolje opisuje trenutnog gradonačelnika Banjaluke. Gradska uprava po zakonu je dužna da obezbijedi funkcionisanje javnog prevoza - ističe se u saopštenju.

Prevoznici koji obavljaju gradski i prigradski prevoz na području Banjaluke od sutra neće obavljati ovu djelatnost, jer nije utvrđen novi cjenovnik karata, niti postignut dogovor o nadoknadi razlike u cijeni, potvrdio je direktor "Autoprevoza" Banjaluka Dejan Mijić.

Na jučerašnjem zasjedanju Skupštine grada naknadno je dodat novi cjenovnik karata u javnom prevozu, ali je nakon višesatne diskusije odlučeno da ovo pitanje bude povučeno sa dnevnog reda i da se razmatra na vanrednoj sjednici naredne sedmice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana