Гласна музика и непрописно паркирање пишу казне

Маја Станојевић
Гласна музика и непрописно паркирање пишу казне

Комунални полицајци исписали су за првих шест мјесеци ове године 3.385 прекршајних налога и то највише због јавне хигијене, оштећења комуналне опреме, непрописног паркирања, али и радног времена угоститељских објеката и гласне музике која допире из њих.

Казали су ово за “Глас Српске” из Одјељења комуналне полиције и додали да је прекршајних налога било знатно мање прошле године, када их је исписано укупно 2.530.

- Комунални полицајци најчешће интервенишу због комуналних проблема, непрописног паркирања и проблема који су у вези да радом угоститељских објеката - казали су из Одјељења комуналне полиције.

Суграђани се неријетко жале да им проблем стварају непрописно паркирани аутомобили испред зграда и на зеленим површинама, а пријаве у вези са радом угоститељских објеката најчешће подразумијевају прекорачење радног времена те пуштање гласне музике.

Комунални полицајци од почетка године запримили су 4.295 пријава, док су прошле године интервенисали 9.293 пута.

- Од почетка године евидентирано је 600 писаних захтјева, путем дежурног телефона 2.832 пријаве, а преко апликације “Грађанска патрола” 863 жалбе. Током прошле године достављено нам је 1.759 писмених захтјева, 3.648 телефонских пријава те 3.886 грађанских патрола - поручили су из овог одјељења.

Мјештанка Лазарева Марија Ковачевић рекла је за “Глас Српске” да јој је “трн у оку” дивља депонија у насељу.

- Несавјесне комшије и суграђани свакодневно одлажу смеће, попут грађевинског материјала, па чак и отпад из месарских радњи и кланица, убијеђени да их не види нико. Осим што представља ругло, контејнер и смеће око њега су привлачни за псе луталице и извор заразе - рекла је ова Бањалучанка.

Становник Обилићева Бранислав Кљајић рекао је да до сада није позивао комуналну полицију, али да има проблеме са комшијама.

- Размишљам да се обратим комуналној полицији због комшија који праве журке и не обазиру се на моја упозорења - рекао је Кљајић.

 “Грађанска патрола”

Апликација “Грађанска патрола” намијењена је за пријаву комуналних неправилности које је потребно санирати.

- Суграђани могу пријавити све комуналне и друге проблеме, попут неисправне саобраћајне сигнализације, оштећења јавних површина, отпада, неисправних контејнера, онечишћења и оштећења јавних и зелених површина, зачепљених сливника, затим оштећења опреме за парк, надстрешница, урбане опреме и уређаја на паркингу, као и неисправне јавне расвјете, стубића и ограда - рекли су из Градске управе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана