Glasna muzika i nepropisno parkiranje pišu kazne

Maja Stanojević
Glasna muzika i nepropisno parkiranje pišu kazne

Komunalni policajci ispisali su za prvih šest mjeseci ove godine 3.385 prekršajnih naloga i to najviše zbog javne higijene, oštećenja komunalne opreme, nepropisnog parkiranja, ali i radnog vremena ugostiteljskih objekata i glasne muzike koja dopire iz njih.

Kazali su ovo za “Glas Srpske” iz Odjeljenja komunalne policije i dodali da je prekršajnih naloga bilo znatno manje prošle godine, kada ih je ispisano ukupno 2.530.

- Komunalni policajci najčešće intervenišu zbog komunalnih problema, nepropisnog parkiranja i problema koji su u vezi da radom ugostiteljskih objekata - kazali su iz Odjeljenja komunalne policije.

Sugrađani se nerijetko žale da im problem stvaraju nepropisno parkirani automobili ispred zgrada i na zelenim površinama, a prijave u vezi sa radom ugostiteljskih objekata najčešće podrazumijevaju prekoračenje radnog vremena te puštanje glasne muzike.

Komunalni policajci od početka godine zaprimili su 4.295 prijava, dok su prošle godine intervenisali 9.293 puta.

- Od početka godine evidentirano je 600 pisanih zahtjeva, putem dežurnog telefona 2.832 prijave, a preko aplikacije “Građanska patrola” 863 žalbe. Tokom prošle godine dostavljeno nam je 1.759 pismenih zahtjeva, 3.648 telefonskih prijava te 3.886 građanskih patrola - poručili su iz ovog odjeljenja.

Mještanka Lazareva Marija Kovačević rekla je za “Glas Srpske” da joj je “trn u oku” divlja deponija u naselju.

- Nesavjesne komšije i sugrađani svakodnevno odlažu smeće, poput građevinskog materijala, pa čak i otpad iz mesarskih radnji i klanica, ubijeđeni da ih ne vidi niko. Osim što predstavlja ruglo, kontejner i smeće oko njega su privlačni za pse lutalice i izvor zaraze - rekla je ova Banjalučanka.

Stanovnik Obilićeva Branislav Kljajić rekao je da do sada nije pozivao komunalnu policiju, ali da ima probleme sa komšijama.

- Razmišljam da se obratim komunalnoj policiji zbog komšija koji prave žurke i ne obaziru se na moja upozorenja - rekao je Kljajić.

 “Građanska patrola”

Aplikacija “Građanska patrola” namijenjena je za prijavu komunalnih nepravilnosti koje je potrebno sanirati.

- Sugrađani mogu prijaviti sve komunalne i druge probleme, poput neispravne saobraćajne signalizacije, oštećenja javnih površina, otpada, neispravnih kontejnera, onečišćenja i oštećenja javnih i zelenih površina, začepljenih slivnika, zatim oštećenja opreme za park, nadstrešnica, urbane opreme i uređaja na parkingu, kao i neispravne javne rasvjete, stubića i ograda - rekli su iz Gradske uprave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana