"Глас" обогатио школску библиотеку ОШ "Иво Андрић"

Ј. К.
Foto: В. Трипић

БАЊАЛУКА - У сусрет обиљежавању 80 година постојања "Гласа Српске" и Сајму књиге, представници најстаријих дневних новина у БиХ јуче су бањалучкој Основној школи "Иво Андрић" из своје богате колекције поклонили стотину наслова разних жанрова у чијем садржају ће уживати ђаци свих узраста.

Руководилац Сајма књиге Петра Ивић истакла је да ће "Глас Српске" од 13. до 19. септембра ове године организовати 28. међународни сајам књиге "Бањалука 2023" у СЦ "Борик".

- Посјета ОШ "Иво Андрић" била је уједно и прилика да упутимо позив наставницима, али и ђацима да организовано као и ранијих година посјете Сајам књиге. На тај начин имаће прилику да осјете чари сајма и дружења са књигама разних жанрова, као и познатим  писцима - рекла је Ивићева.

Међу поклоњеним књигама, како каже, нашла су се дјела домаћих писаца.

- Надам се да ће овај поклон обогатити не тако малу библиотеку ове школе - казала је Ивићева.

Директорица ОШ "Иво Андрић" Жељка Опачић захвалила је "Гласу Српске" за разумијевање, пружену помоћ и подршку.

- Ова подршка нам је веома значајна, а посебно хвала генералном директору "Гласа Српске" Борису Дмитрашиновићу, као и Ивићевој, јер су имали слуха и разумијевања. За њих су то можда мале ствари, а школи су веома велике и значајне - рекла је Опачићева.

Испричала је да ће школа данас, на Дану ученичких постигнућа, даровати ђацима књигу као најљепши поклон који школа може поклонити ученику. Додала је да неких лектира нису имали довољно, јер су се школски програми мијењали, а кроз активности поводом Међународног дана породице и организовањем базара успјели су освјежити фонд библиотеке.

- Успјели смо обезбиједити све потребне лектире и оне се сада налазе у нашој библиотеци, која располаже са више од 18.000 наслова - рекла је Опачићева.

Библиотекарка у овој школи Јелена Јоветић каже да ђаци претежно читају само лектиру, а осим тога најтраженије су књиге за ниже разреде.

 - Ова донација ће нам значити много. Свака помоћ је добродошла - рекла је Јоветићева додајући да школску библиотеку више посјећују дјечаци него дјевојчице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана