"Glas" obogatio školsku biblioteku OŠ "Ivo Andrić"

J. K.
Foto: V. Tripić

BANjALUKA - U susret obilježavanju 80 godina postojanja "Glasa Srpske" i Sajmu knjige, predstavnici najstarijih dnevnih novina u BiH juče su banjalučkoj Osnovnoj školi "Ivo Andrić" iz svoje bogate kolekcije poklonili stotinu naslova raznih žanrova u čijem sadržaju će uživati đaci svih uzrasta.

Rukovodilac Sajma knjige Petra Ivić istakla je da će "Glas Srpske" od 13. do 19. septembra ove godine organizovati 28. međunarodni sajam knjige "Banjaluka 2023" u SC "Borik".

- Posjeta OŠ "Ivo Andrić" bila je ujedno i prilika da uputimo poziv nastavnicima, ali i đacima da organizovano kao i ranijih godina posjete Sajam knjige. Na taj način imaće priliku da osjete čari sajma i druženja sa knjigama raznih žanrova, kao i poznatim  piscima - rekla je Ivićeva.

Među poklonjenim knjigama, kako kaže, našla su se djela domaćih pisaca.

- Nadam se da će ovaj poklon obogatiti ne tako malu biblioteku ove škole - kazala je Ivićeva.

Direktorica OŠ "Ivo Andrić" Željka Opačić zahvalila je "Glasu Srpske" za razumijevanje, pruženu pomoć i podršku.

- Ova podrška nam je veoma značajna, a posebno hvala generalnom direktoru "Glasa Srpske" Borisu Dmitrašinoviću, kao i Ivićevoj, jer su imali sluha i razumijevanja. Za njih su to možda male stvari, a školi su veoma velike i značajne - rekla je Opačićeva.

Ispričala je da će škola danas, na Danu učeničkih postignuća, darovati đacima knjigu kao najljepši poklon koji škola može pokloniti učeniku. Dodala je da nekih lektira nisu imali dovoljno, jer su se školski programi mijenjali, a kroz aktivnosti povodom Međunarodnog dana porodice i organizovanjem bazara uspjeli su osvježiti fond biblioteke.

- Uspjeli smo obezbijediti sve potrebne lektire i one se sada nalaze u našoj biblioteci, koja raspolaže sa više od 18.000 naslova - rekla je Opačićeva.

Bibliotekarka u ovoj školi Jelena Jovetić kaže da đaci pretežno čitaju samo lektiru, a osim toga najtraženije su knjige za niže razrede.

 - Ova donacija će nam značiti mnogo. Svaka pomoć je dobrodošla - rekla je Jovetićeva dodajući da školsku biblioteku više posjećuju dječaci nego djevojčice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana