Гашењем свјетала Бањалука се придружила глобалној еколошкој акцији

ГС
Foto: РТРС

БАЊАЛУКА- Гашењем свјетала у трајању од сат времена Бањалука се и ове године придружила бројним градовима у глобалној еколошкој акцији "Сат за нашу планету".

Наиме, у 20.30 часова свјетла су искључена на згради Градске управе, а на позив Града акцију су подржали: Бански двор, Музеј савремене умјетности Републике Српске, Поште Српске и Електрокрајина искључивањем свјетала на својим објектима.

Ова активност има за циљ да симболичним искључивањем свјетла на сат времена укаже на неопходност борбе против климатских промјена, као и да упути снажну поруку како је могуће предузети нешто у вези са ублажавањем климатских промјена и очувањем ресурса на планети.

Иначе, акција "Сат за нашу планету" почела је 2007. године у Сиднеју. Бројне свјетске знаменитости, од тада, биле су симболично на сат времена у мраку као порука о неопходности предузимања конкретних акција за ублажавање климатских промјена.

Од тада, на један сат посљедње суботе у марту, милиони људи широм свијета искључују свјетла како би исказали симболичан чин подршке Земљи, преноси РТРС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана