Gašenjem svjetala Banjaluka se pridružila globalnoj ekološkoj akciji

GS
Foto: RTRS

BANjALUKA- Gašenjem svjetala u trajanju od sat vremena Banjaluka se i ove godine pridružila brojnim gradovima u globalnoj ekološkoj akciji "Sat za našu planetu".

Naime, u 20.30 časova svjetla su isključena na zgradi Gradske uprave, a na poziv Grada akciju su podržali: Banski dvor, Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske, Pošte Srpske i Elektrokrajina isključivanjem svjetala na svojim objektima.

Ova aktivnost ima za cilj da simboličnim isključivanjem svjetla na sat vremena ukaže na neophodnost borbe protiv klimatskih promjena, kao i da uputi snažnu poruku kako je moguće preduzeti nešto u vezi sa ublažavanjem klimatskih promjena i očuvanjem resursa na planeti.

Inače, akcija "Sat za našu planetu" počela je 2007. godine u Sidneju. Brojne svjetske znamenitosti, od tada, bile su simbolično na sat vremena u mraku kao poruka o neophodnosti preduzimanja konkretnih akcija za ublažavanje klimatskih promjena.

Od tada, na jedan sat posljednje subote u martu, milioni ljudi širom svijeta isključuju svjetla kako bi iskazali simboličan čin podrške Zemlji, prenosi RTRS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana