Фондација "Го фар": Помоћ "Мозаику пријатељства" и Црвеном крсту Бањалука

Срна
Foto: ИЛУСТРАЦИЈА

БАЊАЛУКА Хуманитарна фондација "Го фар" наставља своју мисију помоћи угроженима, овог пута кроз помоћ и подршку Удружењу грађана "Мозаик" и Црвеном крсту Бањалука.

Директор ове фондације, настале у оквиру "Инфинити интернешнел групе", Мирјана Тепшић истакла је да је њихов циљ поклонити и помоћи ономе коме је то најпотребније.

"Радићемо на три фронта - кроз фондове за младе таленте, јавне кухиње и помоћ дјеци. Вјерујемо да ћемо допринијети мањим социјално-економским различитостима становништва", навела је Тепшићева. Она је подсјетила да Фондација "Го фар" годинама прати рад јавне кухиње "Мозаика пријатељства", коју су неке од чланица ове групације помагале на мјесечном нивоу, саопштено је из ове фондације.

"Сад им помажемо у изградњи првог социјалног предузећа и вјерујемо да ћемо бити од велике помоћи. Пратили смо и рад Црвеног крста у Бањалуци и наш хуманитарни рад биће усмјерен и према њима", навела је Тепшићева.

Предсједник "Мозаика пријатељства" Мирослав Субашић навео је да је оснивање социјалног предузећа у Рамићима пројекат који би требало да обезбиједи храну за јавну кухињу у граду, али и посао за оне који су, стицајем околности, остали на маргинама живота. "То је круна нашег дугодишњег рада.

Прије скоро годину дана у Рамићима смо купили имање од 11 дунума са једном девастираном кућом, с циљем да ту настане прво социјано предузеће.

План нам је производња хране, за почетак у пет пластеника од по 100 метара квадратних", појаснио је Субашић. Он је додао да би на тај начин обезбиједили храну за јавну кухињу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана