Fondacija "Go far": Pomoć "Mozaiku prijateljstva" i Crvenom krstu Banjaluka

Srna
Foto: ILUSTRACIJA

BANjALUKA Humanitarna fondacija "Go far" nastavlja svoju misiju pomoći ugroženima, ovog puta kroz pomoć i podršku Udruženju građana "Mozaik" i Crvenom krstu Banjaluka.

Direktor ove fondacije, nastale u okviru "Infiniti internešnel grupe", Mirjana Tepšić istakla je da je njihov cilj pokloniti i pomoći onome kome je to najpotrebnije.

"Radićemo na tri fronta - kroz fondove za mlade talente, javne kuhinje i pomoć djeci. Vjerujemo da ćemo doprinijeti manjim socijalno-ekonomskim različitostima stanovništva", navela je Tepšićeva. Ona je podsjetila da Fondacija "Go far" godinama prati rad javne kuhinje "Mozaika prijateljstva", koju su neke od članica ove grupacije pomagale na mjesečnom nivou, saopšteno je iz ove fondacije.

"Sad im pomažemo u izgradnji prvog socijalnog preduzeća i vjerujemo da ćemo biti od velike pomoći. Pratili smo i rad Crvenog krsta u Banjaluci i naš humanitarni rad biće usmjeren i prema njima", navela je Tepšićeva.

Predsjednik "Mozaika prijateljstva" Miroslav Subašić naveo je da je osnivanje socijalnog preduzeća u Ramićima projekat koji bi trebalo da obezbijedi hranu za javnu kuhinju u gradu, ali i posao za one koji su, sticajem okolnosti, ostali na marginama života. "To je kruna našeg dugodišnjeg rada.

Prije skoro godinu dana u Ramićima smo kupili imanje od 11 dunuma sa jednom devastiranom kućom, s ciljem da tu nastane prvo socijano preduzeće.

Plan nam je proizvodnja hrane, za početak u pet plastenika od po 100 metara kvadratnih", pojasnio je Subašić. On je dodao da bi na taj način obezbijedili hranu za javnu kuhinju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana