Фестивал науке у Бањалуци 18. и 19. маја

Срна
Foto: Агенције

БАЊАЛУКА - У Бањалуци ће сутра почети дводневни Фестивал науке током којег ће више од 30 излагача приказати више од 150 експеримената и презентација, саопштено је из Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске које је организатор манифестације.

На 10. Фестивалу ће бити одржане 32 пројекције планетаријума и шест пројекција научно-популарних представа за дјецу. Фестивал науке биће одржан у Каменој кући на тврђави Кастел када је ријеч о експериментима и презентацијама, те на Природно-математичком факултету Универзитета у Бањалуци, гдје ће бити смјештен планетаријум и акваријум, тераријум и приказана представа "Сунчев систем на великом одмору".

Врата Камене куће на Кастелу и Природно-математичког факултета биће отворена током дводневне смотре научно-популарних садржаја од 10.00 до 19.00 часова, док су посјете тераријуму и акваријуму од 10.00 до 16.00 часова.

Популаризација науке и њено представљање на што занимљивији начин интересантан предшколарцима, основцима и средњошколцима, али и осталим посјетиоцима, циљ је и овог фестивала, навели су из Министарства. Улазак на Фестивал је бесплатан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана