Festival nauke u Banjaluci 18. i 19. maja

Srna
Foto: Agencije

BANjALUKA - U Banjaluci će sutra početi dvodnevni Festival nauke tokom kojeg će više od 30 izlagača prikazati više od 150 eksperimenata i prezentacija, saopšteno je iz Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske koje je organizator manifestacije.

Na 10. Festivalu će biti održane 32 projekcije planetarijuma i šest projekcija naučno-popularnih predstava za djecu. Festival nauke biće održan u Kamenoj kući na tvrđavi Kastel kada je riječ o eksperimentima i prezentacijama, te na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Banjaluci, gdje će biti smješten planetarijum i akvarijum, terarijum i prikazana predstava "Sunčev sistem na velikom odmoru".

Vrata Kamene kuće na Kastelu i Prirodno-matematičkog fakulteta biće otvorena tokom dvodnevne smotre naučno-popularnih sadržaja od 10.00 do 19.00 časova, dok su posjete terarijumu i akvarijumu od 10.00 do 16.00 časova.

Popularizacija nauke i njeno predstavljanje na što zanimljiviji način interesantan predškolarcima, osnovcima i srednjoškolcima, ali i ostalim posjetiocima, cilj je i ovog festivala, naveli su iz Ministarstva. Ulazak na Festival je besplatan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana