“Фестивал домаћих производа” шанса за предузетнике из породица “3+”

Сара Бојанић
“Фестивал домаћих производа” шанса за предузетнике из породица “3+”

“Фестивал домаћих производа”, који ће крајем мјесеца бити одржан у хотелу “Босна”, прилика је за промоцију малих предузетника из реда породица са троје и више дјеце и добра шанса за њихово увезивање са купцима.

Организатори фестивала су “Удружење младих економиста” и фондација “За породицу”, чији је предсједник Драган Дакић за “Глас Српске” појаснио да ће излагачи бити родитељи троје или више дјеце који ће посјетиоцима представити радиност својих предузећа.

- “Удружење младих економиста” (УМЕК) већ пет година традиционално организује “Фестивал домаћих производа”, а фондација “За породицу” ове године други пут као партнер учествује на том фестивалу - казао је Дакић.

Према његовим ријечима, међу “3+” породицама постоје оне чији су производи постали својеврстан бренд и са њима наступају на тржишту.

- Наш главни циљ је да породицама са троје или више дјеце кроз повезивање са тржиштем побољшамо материјални и економски статус - рекао је Дакић.

Шансу да на фестивалу излажу своје производе и остваре пословни успјех и сарадњу са осталим излагачима добиће десет произвођача.

- Они ће непосредно комуницирати са купцима, што је до сада доводило до веома добрих економских резултата, јер на тај начин најбрже продају производе - казао је Дакић.

Према његовим ријечима, понуда ће бити веома разнолика.

- На овом сајму биће изложени домаћи прехрамбени производи, од микробиља до природних сокова, меда и слично - нагласио је Дакић.

Према његовим ријечима, за такве производе постоји огромно тржиште.

- То показује чињеница да се више од 70 одсто таквих производа увози из иностранства, а ово је начин да превазиђемо ту традицију и подржимо мале домаће предузетнике - поручио је Дакић.

Нагласио је да је на овогодишњем фестивалу уведена новина да се брендови не рангирају по географском поријеклу, већ према специфичној групи произвођача, односно по “3+” групи.

Апликација

Драган Дакић рекао је да је произвођачима доступна онлајн апликација “Поносни маркет”.

- Умјесто да понуду претражују на “Гуглу”, свим заинтересованим купцима асортиман наших излагача биће представљен на тој апликацији. Приликом куповине породицама са троје или више дјеце биће омогућени попусти - појаснио је Дакић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана