“Festival domaćih proizvoda” šansa za preduzetnike iz porodica “3+”

Sara Bojanić
“Festival domaćih proizvoda” šansa za preduzetnike iz porodica “3+”

“Festival domaćih proizvoda”, koji će krajem mjeseca biti održan u hotelu “Bosna”, prilika je za promociju malih preduzetnika iz reda porodica sa troje i više djece i dobra šansa za njihovo uvezivanje sa kupcima.

Organizatori festivala su “Udruženje mladih ekonomista” i fondacija “Za porodicu”, čiji je predsjednik Dragan Dakić za “Glas Srpske” pojasnio da će izlagači biti roditelji troje ili više djece koji će posjetiocima predstaviti radinost svojih preduzeća.

- “Udruženje mladih ekonomista” (UMEK) već pet godina tradicionalno organizuje “Festival domaćih proizvoda”, a fondacija “Za porodicu” ove godine drugi put kao partner učestvuje na tom festivalu - kazao je Dakić.

Prema njegovim riječima, među “3+” porodicama postoje one čiji su proizvodi postali svojevrstan brend i sa njima nastupaju na tržištu.

- Naš glavni cilj je da porodicama sa troje ili više djece kroz povezivanje sa tržištem poboljšamo materijalni i ekonomski status - rekao je Dakić.

Šansu da na festivalu izlažu svoje proizvode i ostvare poslovni uspjeh i saradnju sa ostalim izlagačima dobiće deset proizvođača.

- Oni će neposredno komunicirati sa kupcima, što je do sada dovodilo do veoma dobrih ekonomskih rezultata, jer na taj način najbrže prodaju proizvode - kazao je Dakić.

Prema njegovim riječima, ponuda će biti veoma raznolika.

- Na ovom sajmu biće izloženi domaći prehrambeni proizvodi, od mikrobilja do prirodnih sokova, meda i slično - naglasio je Dakić.

Prema njegovim riječima, za takve proizvode postoji ogromno tržište.

- To pokazuje činjenica da se više od 70 odsto takvih proizvoda uvozi iz inostranstva, a ovo je način da prevaziđemo tu tradiciju i podržimo male domaće preduzetnike - poručio je Dakić.

Naglasio je da je na ovogodišnjem festivalu uvedena novina da se brendovi ne rangiraju po geografskom porijeklu, već prema specifičnoj grupi proizvođača, odnosno po “3+” grupi.

Aplikacija

Dragan Dakić rekao je da je proizvođačima dostupna onlajn aplikacija “Ponosni market”.

- Umjesto da ponudu pretražuju na “Guglu”, svim zainteresovanim kupcima asortiman naših izlagača biće predstavljen na toj aplikaciji. Prilikom kupovine porodicama sa troje ili više djece biće omogućeni popusti - pojasnio je Dakić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana