Ево колико је ћевапа поједено на петом “Ћевап фесту”

ГС
Ево колико је ћевапа поједено на петом “Ћевап фесту”

БАЊАЛУКА - Током јубиларног, петог „Ћевап феста” који је протеклог викенда одржан у Бањалуци продано је више од 11.500 порција ћевапа.

Према процјенама организатора, ову манифестацију током протеклог викенда посјетило је више дестина хиљада људи, међу њима и значајан број туриста.

Промотер манифестације Небојша Куштриновић, истиче да је фестивал и ове године оправдао очекивања, а на руку им је, како каже, ишло и то што су у исто вријеме одржавани и „Мото фест” и „Бањалучки карневал”.

-Био је ово веома жив викенд у граду, и по свој прилици, један од најпосјећенијих у цијелој години, на што упућује и то што се протеклог викенда дословно тражио кревет више у граду. Ово је само доказ да се морају креирати и унапређивати нови туристички садржаји у граду, који има шта да понуди, а поготово у прољеће, кад смо, већ традиционално, и најпосјећенији - казао је Куштриновић, преносе „Независне“.

Према његовим ријечима, „Ћевап фест” је, великом посјетом и добром реакцијом посјетилаца, доказао да може израсти у једну од најпосјећенијих манифестација.

-Надам се да ћемо, у времену пред нама, бити у могућност да фестивал обогатимо новим садржајима, држећи се притом нашу основне мисије  – да промовишемо бањалучки ћевап као нашу аутохтону делицију. Кад је о гастрономији ријеч, ми, нажалост, немамо много тога аутентичног да понудимо, због чега се и будућности мора предано радити на промоцији нашег ћевапа, а у оквиру, вјерујем свијетле туристичке перспективе нашег града - наводи Куштриновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана