Evo koliko je ćevapa pojedeno na petom “Ćevap festu”

GS
Evo koliko je ćevapa pojedeno na petom “Ćevap festu”

BANjALUKA - Tokom jubilarnog, petog „Ćevap festa” koji je proteklog vikenda održan u Banjaluci prodano je više od 11.500 porcija ćevapa.

Prema procjenama organizatora, ovu manifestaciju tokom proteklog vikenda posjetilo je više destina hiljada ljudi, među njima i značajan broj turista.

Promoter manifestacije Nebojša Kuštrinović, ističe da je festival i ove godine opravdao očekivanja, a na ruku im je, kako kaže, išlo i to što su u isto vrijeme održavani i „Moto fest” i „Banjalučki karneval”.

-Bio je ovo veoma živ vikend u gradu, i po svoj prilici, jedan od najposjećenijih u cijeloj godini, na što upućuje i to što se proteklog vikenda doslovno tražio krevet više u gradu. Ovo je samo dokaz da se moraju kreirati i unapređivati novi turistički sadržaji u gradu, koji ima šta da ponudi, a pogotovo u proljeće, kad smo, već tradicionalno, i najposjećeniji - kazao je Kuštrinović, prenose „Nezavisne“.

Prema njegovim riječima, „Ćevap fest” je, velikom posjetom i dobrom reakcijom posjetilaca, dokazao da može izrasti u jednu od najposjećenijih manifestacija.

-Nadam se da ćemo, u vremenu pred nama, biti u mogućnost da festival obogatimo novim sadržajima, držeći se pritom našu osnovne misije  – da promovišemo banjalučki ćevap kao našu autohtonu deliciju. Kad je o gastronomiji riječ, mi, nažalost, nemamo mnogo toga autentičnog da ponudimo, zbog čega se i budućnosti mora predano raditi na promociji našeg ćevapa, a u okviru, vjerujem svijetle turističke perspektive našeg grada - navodi Kuštrinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana