“Етно предузетница” чува старе занате

И. Б.
“Етно предузетница” чува старе занате

Бањалука - Хуманитарно удружење жена “Дуга”, које се бави организовањем етно-радионица и курсева те хуманитарним акцијама, реализоваће пројекат “Етно предузетница”.

- Циљ је да се очувају стари занати, да се развије мрежа сарадница “Дуга”, те да се жене оснаже кроз реализацију пројекта. Објавили смо јавни позив који ће трајати до 20. августа. Могу да се пријаве све жене које се баве везом, ткањем, плетењем или прављењем накита у етно-маниру - нагласила је чланица “Дуге” Милица Спремо.

Додала је да је жеља да кроз пројекат буде оформљена мрежа сарадница.

- Њоме ћемо обухватити 20 жена, које ће тако лакше моћи да набаве репроматеријал и да на једноставнији начин продају своје рукотворине. Зато ову мрежу прати и онлајн продавница у склопу нашег сајта, те купци могу да контактирају директно са чланицама “Дуге” - истакла је Спремо.

Нагласила је да су у оквиру пројекта планирана средства за санацију и адаптацију етно-собе у склопу етно-куће која се налази у Церској улици.

- Град је просторије додијелио удружењу, а “Дуга” је путем донација успјела да радове приведе крају, тако да би етно-кућа требало да буде отворена у септембру - казала је Спремо.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана