“Etno preduzetnica” čuva stare zanate

I. B.
“Etno preduzetnica” čuva stare zanate

Banjaluka - Humanitarno udruženje žena “Duga”, koje se bavi organizovanjem etno-radionica i kurseva te humanitarnim akcijama, realizovaće projekat “Etno preduzetnica”.

- Cilj je da se očuvaju stari zanati, da se razvije mreža saradnica “Duga”, te da se žene osnaže kroz realizaciju projekta. Objavili smo javni poziv koji će trajati do 20. avgusta. Mogu da se prijave sve žene koje se bave vezom, tkanjem, pletenjem ili pravljenjem nakita u etno-maniru - naglasila je članica “Duge” Milica Spremo.

Dodala je da je želja da kroz projekat bude oformljena mreža saradnica.

- Njome ćemo obuhvatiti 20 žena, koje će tako lakše moći da nabave repromaterijal i da na jednostavniji način prodaju svoje rukotvorine. Zato ovu mrežu prati i onlajn prodavnica u sklopu našeg sajta, te kupci mogu da kontaktiraju direktno sa članicama “Duge” - istakla je Spremo.

Naglasila je da su u okviru projekta planirana sredstva za sanaciju i adaptaciju etno-sobe u sklopu etno-kuće koja se nalazi u Cerskoj ulici.

- Grad je prostorije dodijelio udruženju, a “Duga” je putem donacija uspjela da radove privede kraju, tako da bi etno-kuća trebalo da bude otvorena u septembru - kazala je Spremo.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana