“Дуга” ускоро организује нове радионице: Млади заинтересовани за змијањски вез

Александра Тодоровић
“Дуга” ускоро организује нове радионице: Млади заинтересовани за змијањски вез

БАЊАЛУКА - Удружење жена “Дуга” својим креативним радионицама и хуманитарним активностима привлачи велики број чланова, а на курсеве хеклања и шивања се све више пријављују млади.

- Радује нас што се на курсевима и радионицама веза, ткања, плетења и хеклања све више појављују особе које желе да своје вријеме квалитетно искористе и науче нешто ново - казала је ово за “Глас Српске” чланица и организатор “Дугиних” активности, Вера Стефановић.

Појаснила је да ово уточиште готово 30 година преноси знања и љубав према змијањском везу на младе нараштаје а од средине септембра организоваће нови курс кројења и шивања за почетни и напредни ниво, као и остале радионице што ће зависити од броја пријављених.

Додала да ће ускоро организовати активности за најмлађе.

- Љето у нашем удружењу је увијек резервисано за рад са дјецом. Прошле године организовали смо радионице декупажа, а ове године планирамо приредити радионице плетења и змијањског веза - казала је Стефановићева.

Истакла је ово удружење 2022. слави 30 година постојања.

- Бројке говоре више од ријечи и најбољи су показатељ вриједног рада “Дугиних” чланица. Ми смо са својим сарадницима  дали око 219.000 сати добровољног рада и на разне начине подржали 194.000 најугроженијих - истакла је Стефановићева.

Додала је да је пројекат “Радост живота 65+”, који реализују уз суфинансирање града окончан крајем јануара, али да су поново аплицирали за средства за ову годину.

 - Циљна група су особе треће животне доби. “Дуга” је полазницама  омогућила да  једном седмично од 10 до 12 часова вријеме проведу   у креативном раду и дружењу - казала је Вера.

Додала је да су радионице плетења и хеклања за дјецу, пензионере и незапослене бесплатне, те да се организују у пријеподневним сатима.

- За запослене организујемо активности у пријеподневним часовима и њих наплаћујемо - закључила је Стефановићева.

Акције

Једна од традиционалних акција “Дуге” је продаја рукотворина које израђују њене чланице.

- Та најзначајнија је у децембру. По потреби реализујемо и другее хуманитарне акције, као што је био случај 2014. када су нас задесиле поплаве, а једном годишње у сарадњи са компанијом “м:тел” организујемо прикупљање донација преко хуманитарног броја - казала је Стефановићева.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана