“Дуга”: Плету одјећу за бебе

М. С.
“Дуга”: Плету одјећу за бебе

БАЊАЛУКА - Чланице Хуманитарног удружења жена “Дуга” организовале су радионице на којима су израђивале одјећу и друге ствари за бебе, који ће бити подијељени корисницима Центра за социјални рад.

Координаторка у Хуманитарном удружењу жена “Дуга” Вера Стефановић казала је да су чланице Нову годину дочекале другим циклусом радионица кроз пројекат “Радост живота 65+”.

- Друга фаза овог пројекта подразумијева нове радионице у склопу којих ће бити и хуманитарна организација додјеле пакетића за новорођенчад. Организовали смо нове радионице керања, израде накита те радионице креативног рециклирања текстила - казала је Стефановићева.

У првом циклусу пројекта организовале су хуманитарну продају рукотворина.

- Наше суграђанке које су биле полазнице радионица плетења у првој фази овог пројекта организовале су хуманитарно плетење и у другом циклусу - казала је Стефановићева за “Глас Српске”. Како је нагласила, крајем јануара Центру за социјални рад Бањалука доставиће пакете за новорођенчад.

- Пакети ће садржавати плетену декицу, капу и папучице. Осим пакета ту ће бити и неки плетени одјевни предмет - казала је Стефановићева.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана