“Duga”: Pletu odjeću za bebe

M. S.
“Duga”: Pletu odjeću za bebe

BANjALUKA - Članice Humanitarnog udruženja žena “Duga” organizovale su radionice na kojima su izrađivale odjeću i druge stvari za bebe, koji će biti podijeljeni korisnicima Centra za socijalni rad.

Koordinatorka u Humanitarnom udruženju žena “Duga” Vera Stefanović kazala je da su članice Novu godinu dočekale drugim ciklusom radionica kroz projekat “Radost života 65+”.

- Druga faza ovog projekta podrazumijeva nove radionice u sklopu kojih će biti i humanitarna organizacija dodjele paketića za novorođenčad. Organizovali smo nove radionice keranja, izrade nakita te radionice kreativnog recikliranja tekstila - kazala je Stefanovićeva.

U prvom ciklusu projekta organizovale su humanitarnu prodaju rukotvorina.

- Naše sugrađanke koje su bile polaznice radionica pletenja u prvoj fazi ovog projekta organizovale su humanitarno pletenje i u drugom ciklusu - kazala je Stefanovićeva za “Glas Srpske”. Kako je naglasila, krajem januara Centru za socijalni rad Banjaluka dostaviće pakete za novorođenčad.

- Paketi će sadržavati pletenu dekicu, kapu i papučice. Osim paketa tu će biti i neki pleteni odjevni predmet - kazala je Stefanovićeva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana