Други дан града први пут ове године

Александар Стојановић
Други дан града први пут ове године

БАЊАЛУКА - Дан уласка српске војске у Првом свјетском рату, 21. новембар, ове године први пут се обиљежава као градски празник, односно као “други дан града”.

Градоначелник Игор Радојичић рекао је да се тај дан неће обиљежавати ништа другачије него претходних година, када су у славу на овај велики догађај организоване изложбе и посебне академије.

- Тај дан смо уврстили у Статут града као градски празник, јер је за Бањалуку једнако важан као и 22. април, када је ослобођена у Другом свјетском рату. На тај начин смо жељели одати пошту свим војницима који су учествовали у ослобађању града у Великом рату када су Бањалучани први пут добили слободу након неколико вијекова под турском и аустроугарском влашћу - рекао је Радојичић.

Овај значајан датум се поклапа са годишњицом потписивања Дејтонског споразума, тако да је 21. новембар свакако нерадни дан.

- Прошле године смо обиљежили 100 година од ослобођења свечаном академијом и изложбом, а за ову годину није планирана тако велика прослава, али свакако да ћемо обиљежити овај значајан датум - нагласио је Радојичић.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана