Дринић: Већа улагања за снажење привреде

Г.С.
Дринић: Већа улагања за снажење привреде

БАЊАЛУКА - У Градској управи данас су додијељена рјешења за субвенције пословним субјектима, за шта је из буџета Града ове године издвојено 1,2 милиона КМ.

 

Сарадник за привредну и регионалну сарадњу, Небојша Дринић, поручио је како је ово је велики дан за привреду, али и за Град Бању, јер је представљен један потпуно нови концепт у односу на претходне године.

-Уколико узмемо у обзир да је досада за ове намјене издвајано око 390 хиљада КМ, а да је сада тај износ повећан на 1,2 милиона, јасно је да је у фоксу рада ове градске администрације да оснажимо и ојачамо привредне капацитете у граду. То је основ свега оног што прати развој једног града – рекао је Дринић.

Додао је да су субвенције веће него претходих година.

-Висине, односно износи субвенција за самозапошљавање су много веће него што је то било претходних година. Досада је тај износ био 5 хиљада, а сада ми додјељујемо 15 хиљада КМ. Такође, одлучили смо и да помогнемо привредницима који се баве извозом и који желе да повећају продуктивност, те ћемо њих подржати са 30.000 КМ. Уколико узмете у обзир тај износ и повучете паралелу колико је данас тешко да вам одобре кредит, јасно вам је колика је подршка и помоћ за њих – поручио је он.

Поручио је како ништа ово не би било могуће без Предузетничког центра, који је основан прије више од годину дана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана