Drinić: Veća ulaganja za snaženje privrede

G.S.
Drinić: Veća ulaganja za snaženje privrede

BANjALUKA - U Gradskoj upravi danas su dodijeljena rješenja za subvencije poslovnim subjektima, za šta je iz budžeta Grada ove godine izdvojeno 1,2 miliona KM.

 

Saradnik za privrednu i regionalnu saradnju, Nebojša Drinić, poručio je kako je ovo je veliki dan za privredu, ali i za Grad Banju, jer je predstavljen jedan potpuno novi koncept u odnosu na prethodne godine.

-Ukoliko uzmemo u obzir da je dosada za ove namjene izdvajano oko 390 hiljada KM, a da je sada taj iznos povećan na 1,2 miliona, jasno je da je u foksu rada ove gradske administracije da osnažimo i ojačamo privredne kapacitete u gradu. To je osnov svega onog što prati razvoj jednog grada – rekao je Drinić.

Dodao je da su subvencije veće nego prethodih godina.

-Visine, odnosno iznosi subvencija za samozapošljavanje su mnogo veće nego što je to bilo prethodnih godina. Dosada je taj iznos bio 5 hiljada, a sada mi dodjeljujemo 15 hiljada KM. Takođe, odlučili smo i da pomognemo privrednicima koji se bave izvozom i koji žele da povećaju produktivnost, te ćemo njih podržati sa 30.000 KM. Ukoliko uzmete u obzir taj iznos i povučete paralelu koliko je danas teško da vam odobre kredit, jasno vam je kolika je podrška i pomoć za njih – poručio je on.

Poručio je kako ništa ovo ne bi bilo moguće bez Preduzetničkog centra, koji je osnovan prije više od godinu dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana