Дринић угостио дјецу и професоре са Косова: Враћање Кочићевим патриотским мудростима

Г.С.
Дринић угостио дјецу и професоре са Косова: Враћање Кочићевим патриотским мудростима

БАЊАЛУКА - Двадесет ученика и десет професора из Грађевинско - саобраћајне школе из косовске Грачанице који су у Бањалуци на матурској екскурзији угостио је народни посланик Небојша Дринић.

Разговарајући са гостима Дринић је похвалио њихову борбеност и истакао да родољубље које их одликује надахњује и јача српски дух.

-Ученике са Косова и Метохије одвео сам у Парк код споменика нашем истакнутом српском писцу, знаменитом Крајишнику и народном трибину Петру Кочићу који је васпитан и обликовао се на народној пјесми и косовском миту. Често се враћам Кочићевим мудростима јер „Ко искрено и страсно љуби истину, слободу и отаџбину, слободан је и неустрашив као Бог, а презрен и гладан као пас“, подсјетио је Дринић.  

Директор Грађевинско – саобраћајне школе из Грачанице, Слободан Јовановић захвалио је Дринићу у име цијеле екипе која је боравила у Бањалуци.

-Дјеца и ми просвјетни радници смо одушевљени топлим пријемом и неизмјерно смо захвални посланику Дринићу и нашим домаћинима на гостопримству. Бањалуку и Републику Српску волимо и радо овдје долазимо јер овај простор доживљавамо као други дом, рекао је Јовановић.

Алекса Мирић, ученик Грађевинске школе који је већ шести пут у Бањалуци није крио задовољство због доласка у град на Врбасу и дружење са Бањалучанима.

-Кад год сам у Бањалуци осјетим невјероватну љубав и подршку свих људи који овдје живе. Данас нас је срдачно дочекао Небојша Дринић, истински патриота чију љубав осјетим у свакој изговореној ријечи и гесту. Надамо се да ћемо имати прилику да га угостимо на Косову, рекао је Мирић.

Сусрет у Парку „Петра Кочића“ ученици са Грачанице су обојили пјесмом „Ој, Косово, Косово“, са којима је запјевао и Дринић.

-Косово је Библија наше душе и завичај свих Срба. И у вријеме када се на Косову разгоријевала ватра мржње, наш народ се враћао својим огњиштима и повиновао слози. Дјеца и њихови професори који су дошли из Грачанице показали су нам како се стално вјежба вјештина опстанка. Ту је заметак неслућеној митској снази, којој никаква физичка сила не може да науди.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана