Drinić ugostio djecu i profesore sa Kosova: Vraćanje Kočićevim patriotskim mudrostima

G.S.
Drinić ugostio djecu i profesore sa Kosova: Vraćanje Kočićevim patriotskim mudrostima

BANjALUKA - Dvadeset učenika i deset profesora iz Građevinsko - saobraćajne škole iz kosovske Gračanice koji su u Banjaluci na maturskoj ekskurziji ugostio je narodni poslanik Nebojša Drinić.

Razgovarajući sa gostima Drinić je pohvalio njihovu borbenost i istakao da rodoljublje koje ih odlikuje nadahnjuje i jača srpski duh.

-Učenike sa Kosova i Metohije odveo sam u Park kod spomenika našem istaknutom srpskom piscu, znamenitom Krajišniku i narodnom tribinu Petru Kočiću koji je vaspitan i oblikovao se na narodnoj pjesmi i kosovskom mitu. Često se vraćam Kočićevim mudrostima jer „Ko iskreno i strasno ljubi istinu, slobodu i otadžbinu, slobodan je i neustrašiv kao Bog, a prezren i gladan kao pas“, podsjetio je Drinić.  

Direktor Građevinsko – saobraćajne škole iz Gračanice, Slobodan Jovanović zahvalio je Driniću u ime cijele ekipe koja je boravila u Banjaluci.

-Djeca i mi prosvjetni radnici smo oduševljeni toplim prijemom i neizmjerno smo zahvalni poslaniku Driniću i našim domaćinima na gostoprimstvu. Banjaluku i Republiku Srpsku volimo i rado ovdje dolazimo jer ovaj prostor doživljavamo kao drugi dom, rekao je Jovanović.

Aleksa Mirić, učenik Građevinske škole koji je već šesti put u Banjaluci nije krio zadovoljstvo zbog dolaska u grad na Vrbasu i druženje sa Banjalučanima.

-Kad god sam u Banjaluci osjetim nevjerovatnu ljubav i podršku svih ljudi koji ovdje žive. Danas nas je srdačno dočekao Nebojša Drinić, istinski patriota čiju ljubav osjetim u svakoj izgovorenoj riječi i gestu. Nadamo se da ćemo imati priliku da ga ugostimo na Kosovu, rekao je Mirić.

Susret u Parku „Petra Kočića“ učenici sa Gračanice su obojili pjesmom „Oj, Kosovo, Kosovo“, sa kojima je zapjevao i Drinić.

-Kosovo je Biblija naše duše i zavičaj svih Srba. I u vrijeme kada se na Kosovu razgorijevala vatra mržnje, naš narod se vraćao svojim ognjištima i povinovao slozi. Djeca i njihovi profesori koji su došli iz Gračanice pokazali su nam kako se stalno vježba vještina opstanka. Tu je zametak neslućenoj mitskoj snazi, kojoj nikakva fizička sila ne može da naudi.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana