Донирана средства "Мозаику пријатељства" и Црвеном крсту

Срна
Foto: ГС

БАЊАЛУКА- "Го фар" фондација, која је настала уз подршку "Инфинити интернационал групе", донирала је по 3.000 КМ хуманитарној организацији "Мозаик пријетљства" у Бањалуци и Црвеном крсту у овом граду.

Директор "Го фар" фондације Мирјана Тепшић истакла је да је прва донирана средства ове фондације уплатила чланица групације, компанија "Проинтер ИТСС".

"Годинама пратимо рад јавне кухиње Мозаика пријатељства, коју су неке од наших чланица помагале на мјесечном нивоу, а Фондација, као круна нашег друштвено одговорног пословања, и убудуће ће им бити при руци", навела је Тепшићева. Према њеним ријечима, циљ је да радом на три фронта - кроз фондове за младе таленте, јавне кухиње и помоћ дјеци, фондација допринесе мањим социјално-економским разликама становништва и помогне тамо гдје је најпотребније, саопштено је из "Го фар" фондације. Представници "Мозаика пријетљства" навели су да им ова донација значи још неколико стотина оброка за оне који сваки дан долазе у ову хуманитарну организацију.

"Сад дијелимо 600 оброка дневно, а викендом хиљаду. Сваки дан нам треба 300 хљебова, а у један оброк иде 120 килограма кромпира. Сувишно је и рећи колико нам значи свака врста помоћи", рекао је представник "Мозаика" Мирослав Субашић. Помоћ ће једнако добро доћи и Црвеном крсту Бањалука, гдје помоћ дневно тражи између 20 и 30 особа.

"Град је велики и доста је људи у стању социјалне потребе и зато нам сарадња са Фондацијом заиста много значи", рекла је секретар Црвеног крста Бањалука Жељкица Илић.

 Осим "Мозаика пријатељства" и Црвеног крста, Фондација ће обрадовати и малишане, тако што ће помоћ од по 3.000 КМ Дјечији дом "Рада Врањешевић", Организација СОС дјечија села и "Нова генерација".

Из Фондације напомињу да се прва средства прикупљена захваљујући ГО ФАР апликацији "Корачај за хуманост".

Сви они који су поставили бесплатну апликацију, шетњом или трчањем учествују у прикупљању новца, а компаније ће и убудуће "куповати" сваки пређени корак, тачније за сваки километар биће донирана по једна марка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана